категорії: блоґ-запис

Український поп гурт, що ж це таке?

теґи: гурт, музику, укр. поп

Український поп гурт, що ж це таке? І чому так багато гуртів не бажають своє майже поп звучання називати таким стилем? Про себе можу сказати, що я меломан, трохи промоутер і трохи пишу про музику. Уже більше двох років я активно примаю участь у творення українськох музичної сцени, не в таких масштабах якби самому того хотілося, але якто кажуть "тише едеш, дальше будеш". В США та деяких Європейських крїнах під поняттям поп розуміють далеко не те, що ми. На жаль на нас має (як не прикро) і досі вплив російська комерційна попса. Музика яка робиться виключно для задоволення матеріальних потреб її "творців". Тут на відміну від цивілізованих країн малий акцент робиться на справді те, що сучасне і чого справді хоче споживач. Російський поп конвеєр працює день і ніч і має свої цехи у нашій любій країні, що звісно ж досить негативно впливає на пересічних громадян.

Нас тобто уркаїнців стосовно музики можна грубо поділити на 4 частин: хворі, пересічні, з Інтернетом, і ТБ залежні. Чому саме так?

Про хворих можна сказит це люди пекла, вони їздять на всі підряд концерти слухають важку музику. На вигляд дуже часто не миті з довгим не доглянутим волоссям. Сюди не належать рокери чи люди які грають рок-н-рол. Ці люди просто живуть у них нема ідеї (але це музиканти вони в цьому списку мають бути відсутні) .

Далі ідуть пересічні люди, яким байдуже на все це. В них є одна мета: дім, робота, сім’я. І музика для них це щось не цікаве та з іншого світу, світу не актуальних речей.

Стосовно людей з Інтернетом це найбліьш просунуті слухачі, вони в курсі, що, де та коли відбувається. Новий альбом після виходу уже через кілька днів з’являється у них в плеєрі. Вони не так цінують музику, як насправді це потрібно робити, вони не часто купують диски чи підтримують музикантів. Для них головне бути першим. Через них втрачається сама сутність музики, як чогось вищого.

ТБ залежні це сіра маса, яка дивлячись зоомбобачення відчуває себе в "тємі". Сюди я відношу також і клаберів, аби модно і в більше народу на телефонах було.

Тепер стосовно поп рок команд. Поп у нас асоціюється із якимось не переборним злом якого усі нормальні люди жахаються. На жаль це так і за це можна подякувати шоу бізу фром Раша. Ми як молоде покоління повинні помалу виправити цю ситуацію. Хто ж як не ми? Наші діти мають стати елітою, людьми які виского цінувативуть звук скрипки та голос Паваротті. Які покладуть край шоу бізу не силою, а своїм смаком!